Uskoro klima u vagonima

Vagonima, lokomotivama i vozovima Železnica Srbije predstoji ugrađivanje uređaja za klimatizaciju, ali to zavisi od finansijske situacije i odobrenih sredstava

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2013.

14:38

Default images

O tome su danas na sastanku u Beogradu ragovarali generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Dejan Bošković, menadžer kompanije "Vošloh-Kipe" koja u Novom Sadu planira izgradnju fabrike.

Simonović je rekao da se ugrađivanje uređaja za klimatizaciju može obavljati tokom investicionih popravki lokomotiva i vagona. Pored toga "Železnice Srbije" su najavile da će u naredne dve godine stići u Srbiju 60 novih vozova i 15 lokomotiva, kupljenih na kredit, kojima će, posle garantnog roka, biti neophodno održavanje, po tenderski najpovoljnijim cenama i uslovima.

Bošković je na sastanku rekao je da je firma "Vošloh-Kipe" već partner remontnog preduzeća "Želvoz" iz Smedereva i izrazio spremnost da se uskoro u jedno vozno sredstvo ugradi uređaj za klimatizaciju. Simonović i Vučević su razmotrili i modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta i sudbinu Ranžirne železničke stanice u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: