Železnice Srbije dobile četvorku

Lična karta" Železnica Srbije, sa podacima o firmi i poslovanju, ocenjena je četvorkom u Ministarstvu privrede, izjavio je Dragoljub Simonović.

Izvor: B92

Subota, 09.11.2013.

09:25

Default images

Železnice Srbije su, navodi se u pisanoj izjavi generalnog direktora srpskih železnica, blagovremeno dostavile svoju ličnu kartu i nedostajali su samo podaci o zavisnim društvima da bi železnice dobile maksimalnu ocenu pet.

Železnice su dostavile sve tražene podatke, od imovine i kadrova do finansija, istakao je Simonović povodom obaveze da javna preduzeća na zahtev Ministarstva privrede dostave svoje "lične karte" da bi resorno ministarstvo imalo jasnu sliku o njihovom stanju.

"To dokazuje, pre svega, odgovoran odnos železnice kada su zadaci države u pitanju, ali i da se u ovoj kompaniji uredno i kvalitetno vode sve potrebne evidencije i statistike od značaja za život i poslovanje firme", naglasio je čelnik železnice.

Simonović je rekao da se u Železnicama Srbije u svakom trenutku precizno zna čime raspolaže i kako posluje.

Prema prvobitno objavljenim podacima, nijedno od 35 javnih preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija za kvalitet svoje "lične karte" nije ocenjeno najvišom ocenom, ali je među njima bilo i javnih preduzeća koja nisu ništa dostavila (ocena jedan), ili je nivo dostavljenih informacija bio nezadovoljavajući (ocena dva), navodi u Železnicama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: