Đelić: SIEPA korisna, ne gasiti je

Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je danas da je Agencija za privlačenje stranih investicija i promociju izvoza (SIEPA) veoma korisna.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2013.

18:15

Default images

Đelić kaže i da bi njeno gašenje bilo loše po srpsku ekonomiju.

Đelić je rekao da najava ministra privrede Saše Radulovića da će SIEPA biti ugašena, a njene poslove preuzeti Minsitarstvo privrede, "vrvi od čistog neznanja i apsolutnog populizma".

"U moru koještarija i besmislica koje dolaze iz vlade, naročito od stane ministra Radulovića, ova dokazuje najslabije poznavanje fukcionisanja države i potrebe formiranja institucija za dostizanje ciljeva", rekao je Đelić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je naveo da se SIEPA kroz razne vlade afirmisala kao korisna agencija, koju poznaju investitori, koja se isprofilisala na izuzetno žustrom tržištu sličnih institucija i da "njeno ukidanje, da bi bila zamenjena bezličnim sektorima unutar ministarstva privrede, može da traži samo neko ko nema pojma o tome kako fukcioniše država".

Đelić je rekao da treba unaprediti funkcinisanje SIEPE, dodatno je depolitizovati, kao i da treba promeniti model planiranja za dovođenje stranih investirora, ali da sigurno ne treba uništavati ono za šta je trebalo mnogo godina da se izgradi.

"Očigledno je da ministar Radulović pokušava da sprovede ultraliberalnu ekonomsku politiku koja već davno ne postoji ni u SAD, ni u Kanadi, ni u zapadnoj Evropi", rekao je Đelić.

On je dodao da sve zemlje u tranziciji imaju agencije koje liče na SIEPU, navodeći da je ona postala bolja do mnogih.

"Mi ćemo se boriti protiv predloga koji vrvi od čistog neznanja i apsolutnog populizma", rekao je Đelić.

Radulović je ranije danas rekao da će posao koji je radila SIEPA preuzeti Ministarstvo privrede, i da će sektor koji će od sada taj posao obavljati koštati pet puta manje nego SIEPA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: