Kredit iz Emirata do kraja godine

Najavljeni kredita iz Ujedinjenih Arapskih Emirata od oko tri milijarde dolara trebalo bi da bude dogovoren do kraja godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.11.2013.

20:24

Default images

Na pitanje da li ima novosti oko odobravanja najavljenog kredita od Emirata od oko tri milijarde dolara, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je ponovio da se nada da će taj kredit biti dogovoren do kraja godine.

Kako je polovinom oktobra najavio zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima Mlađan Dinkić, deo tih sredstava biće namenjen za otplatu dugova, pre svega MMF-u, a ostatak će biti investiran u poljoprivredu i druge vidove proizvodnje.

Vučić je izjavio večeras da je u trećem kvartalu ostvaren rast industrijske proizvodnje od 3,22 odsto, što je najbolji rezultat ne samo ove, već unazad mnogo godina, uz već najniži mogući deficit budžeta u oktobru, i bolju naplatu PDV-a.

"Kad bi nam svi meseci bili kao oktobar ne bismo imali nikakvih problema ni sa fiskalnim deficitom, ni sa svim ostalim stvarima", rekao je Vučić novinarima, posle sastanka s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS).

Vučić je podsetio da je i u septembru bila zadovoljavajuća situacija u makroekonomskom pogledu, pa je čak zabeležena i bolja naplata PDV-a.

"Neke dobre stvari se dešavaju, ali sam saglasan i sa onim što je rekao gospodin (predsednik SSSS Ljubisav) Orbović da radnici teško žive, da jedva 'krpe' kraj sa krajem i razumem potpuno njihovu brigu i zabrinutost za težak položaj radnika danas u Srbiji", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: