Ilić:Građevinari ne poštuju ugovore

Ministar Velimir Ilić rekao je u Kraljevu da su kraljevački građevinari mnogo puta u toku radova povećavali cene, i da to Vlada Srbije više neće tolerisati.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2013.

17:00

Default images

Kao primer je naveo izgradnju nove Hale sportova, gde se cena sa prvobitnih 640 miliona dinara popela na preko milijardu dinara.

"Mi imamo u Kraljevu građevinare sa kojima više nećemo raditi, jer su navikli na jedan sistem rada koji Vlada i ministarstvo više neće tolerisati. Nadzorni organi moraju da povedu računa, kako se i šta radi", rekao je Ilić.

On je zapitao kako je moguće da se sportska Hala ugovori za 640 miliona dinara, a sada treba milijardu i sto miliona da se ona završi.

Ilić je naglasio da ti izvođači prave teška krivična dela, jer oni fiktivno konkurišu sa cenama, zato što imaju političku podršku, a onda bez aneksa ugovora i bez ičega, cene porastu duplo, uz blagoslov nadzornih organa.

Ministar je, prilikom posete gradilištu projekta stambenog stanovanja u naselju Ribnica u Kraljevu, rekao da je iz budžeta Ministarstva građevinarstva i urbanizma, obezbeđeno je 15 miliona dinara, uz uslov da grad Kraljevo obezbedi isto toliko sredstava.

Ovaj projekat podrazumeva izgradnju objekta sa šest stanova namenjenih socijalnom stanovanju koji će biti namenjeni izdavanju i poslovnog prostora u vlasništvu Grada Kraljeva.

Nakon pripremljene projektne dokumentacije sredinom ove godine raspisana je javna nabavka na osnovu koje je, kao najpovoljnija, odabrana ponuda građevinskog privrednog društva "Banković" iz Vlasotinca. Rok za završetak objekta je 210 dana od početka radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: