Gas jeftiniji od 1. decembra

Gas će od 1. decembra pojefitnit za 3,6 odsto, najavio je Generalni direktor Srbijagasa Dušana Bajatović.

Izvor: B92, Beta

Petak, 01.11.2013.

12:44

Default images

On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je odluku o pojeftinjenju gasa Agencija za energetiku donela zbog pada kursa dolara.

Gas je u Srbiji poskupeo 1. septembra, za domaćinstva u proseku 4,4 odsto, a za kupce priključene na distibutivne sisteme za 5,7 odsto.
Prosečna cena gasa za domaćinstva sada je 46,3 dinara po kubnom metru, a za distributivne sisteme 42,9 dinara.

U nedavno emitovanom serijala "Energetski (ne)sporazum" Insajder je otkrila koliko je cena gasa u Srbiji veća zbog svih posrednika u uvozu gasa i ko je sve uzimao milionske provizije.

Srbijagas je već mesecima predmet sporenja ministra energetike Zorane Mihajlović i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

Na nedavno održanom sastanku ministara finansija, privrede i energetike i direktora Srbijagasa zaključeno je da reformisanje Javnog preduzeća Srbijagas mora biti započeto što pre.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović danas je rekao i da će gradnja dela južnog toka koji prolazi kroz Srbiju početi između 20. novembra i 20. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: