NS: Dani energetike 29-31. oktobra

Manifestacija "Dani energetike" biće održana od utorka, 29. do 31. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.

Izvor: B92

Nedelja, 27.10.2013.

12:37

Default images

"Dane energetike" organizuje Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine u saradnji sa Centralno-evropskim forumom za razvoj (CEDEF).

Prvi dan manifestacije biće posvećen zakonodavnom okviru i primerima dobre prakse efikasnog korišćenja energije.

Biomasa kao veliki investicioni potencijal tema je drugog dana konferencije, a biće izloženi problemi u praksi, kao i planirane mere za njihovo otklanjanje, s ciljem iskorišćavanja biomase kao najvećeg domaćeg resursa.

Trećeg dana predstavnici lokalnih samouprava prezentovaće najveće investicione potencijale i planirane projekte za što bolje iskorišćavanje energetskih potencijala.

Učesnici konferencije imaće priliku da se upoznaju sa mogućnostima za finansiranje projekata usmerenih ka iskorišćavanju obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, koje će izložiti finansijske institucije.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine izložiće plan kratkoročnih i dugoročnih mera razvoja, kao i planirane mere finansiranja i sufinansiranja projekata za 2014. godinu.

"Dani energetike" se održavaju već tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: