Montaža novog bagera u "Kolubari"

Rudarski basen "Kolubara" saopštio je da je nastavljena montaža novog bagera koji je značajan za stabilnu proizvodnju ove kompanije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.10.2013.

12:05

Default images

Na montažnom placu u Kaleniću podignuta je obrtna platforma teška 118 tona.

Do sada je na bageru, koji se finansira sredstvima EPS-a i čija je vrednost 18,7 miliona evra, montirano 30 odsto, a u pripremi je 10 odsto opreme.

Ovaj posao odradili su zaposleni na gradilištu iz "Metala", glavnog podizvođača nemačkog "Kupa", uz pomoć četiri dizalice - dve od 60, a druge dve od 100 tona nosivosti.

Obrtna platforma za novi bager, koji će sledeće godine biti predat na korišćenje kopu "Tamnava-Zapadno polje", na plac je iz proizvodnih hala "Metala", stigla početkom jula iz tri dela koja su zavarena.

"Metal" je tehnički i kadrovski najopremljenija metalska firma u zemlji i regionu, a kvalitet radova na montaži ovog bagera još jedan je pokazatelj važnosti povratka "Metala" pod okrilje RB "Kolubara".

Povratkom "Metala" praktično je omogućen nastavak rada kompanije, kao i kontinuitet stabilnosti proizvodnje na kolubarskim kopovima, što je garant sigurnosti proizvodnje uglja i električne energije, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: