Gergov: Kupio sam "Dajrekt mediju"

Bugarski biznismen Krasimir Gergov izjavio je da su završeni svi detalji u vezi sa kupovinom "Dajrekt medije", čiji je prethodni vlasnik bio Dragan Đilas.

Izvor: B92

Nedelja, 27.10.2013.

10:10

Default images

On u intervjuu listu "Blic" rekao da je kupio 95 odsto akcija "Dajrekt medija", a ostatak akcija ostaje u rukama menadžmenta. U toku je prenos vlasništva prema zakonskoj proceduri, a sve informacije o tome biće dostupne u APR-u (Agencija za privredne registre), nakon okončanja ovog postupka.

Gergov nije hteo da obelodani koliko je platio "Dajrekt mediju".

Na pitanje da li se plaši za njegovu investiciju, on je odgovorio odrečno, jer smatra da je Srbija pravna država koja ulazi u ozbiljne i zahtevne procese i reforme na putu prema evropskim integracijama.

Gergov je rekao da mu je cilj da "Dajrekt medija" postane lider na medijskom i oglašivačkom tržištu cele jugoistočne Evrope.

"Multikom grupa" lidera DS-a Dragana Đilasa, saopštila je 23. septembra da je članica te grupe, "Dajrekt medija", postala deo medijske grupe bugarskog biznismena Krasimira Guergova.

Kako je tada saopšteno, novi vlasnik je u medijskom poslu od ranih devedesetih godina i na bugarsko medijsko tržište je doveo najveće strane investitore.

Vesna Pešić je sredinom septembra u "Utisku nedelje" na B92 pozvala Dragana Đilasa i Čedomira Jovanovića da "prodaju svoje firme, ako hoće da budu u politici", a Đilas je nakon toga rekao da već dugo pokušava da proda svoju firmu "Multikom", ali da nema kupca.

Dajrekt medija je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u 7 zemalja, a na svom sajtu navodi da se "2010. pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji" i da je "lider u komunikacijskom i medija planiranju, kao i u zakupu medija u celom regionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: