Umesto garaže niče tržni centar

Blokovska garaža, kako nazivaju višespratnicu uz auto-put, u novobeogradskom Bloku 34, blizu Geneksa, građevinska je grdosija koja već 2 decenije nije završena.

Izvor: Novosti

Utorak, 22.10.2013.

21:07

Default images

Umesto da radovi budu nastavljeni, garaža će ipak biti porušena.

Još 1993. ovaj objekat izgradilo je preduzeće "Napred", a danas je u vlasništvu jedne od firmi iz grupacije "Verano motors".

Iako već godinama služi jedino kao reklamni pano za "Pežo", čitav prostor, na ogromnom placu na kome se nalazi i garaža, planiran je za gradnju novog kompleksa - hotela i tržnog centra "Zira", pišu Novosti.

Kako navodi list, moderan objekat sav u staklu bi, ako projekat zaživi, bio reprezentativna zgrada u ovom delu grada.

Sedmospratnica je u ruke kompanije "Verano motors" došla 2005. godine. Prema rečima sina vlasnika grupacije Luke Živanića, za ovaj deo Novog Beograda imaju ozbiljne planove.

"Da banke nisu toliko otežale uslove, da ne traže 30 odsto učešća, realizacija projekta bi bila mnogo brža. Međutim, sada tražimo neke druge varijante u inostranstvu i očekujemo da nam neće biti potrebno previše vremena. Ipak, za sada je ta ideja na dugačkom štapu", kaže Luka Živanić, zadužen za finansije i nove investicije u kompaniji.

Kako kaže, saradnik u ovom poslu i ovog puta, kao i na ostalim projektima ove kopanije, biće firma "Projmetal", koja se bavi projektovanjem i izvođenjem, pribavljanjem dozvola i ostalim poslovima koji se tiču izgradnje.

"Imali smo ideju da se na tom mestu izgrade hotel i poslovni kompleks, ali na specifičan način. Trebalo je da u istom objektu budu hoteli sa tri, četiri i pet zvezdica, a da se nižu po spratovima. To nije bilo moguće realizovati, a jedan od problema je bio i taj što je kula trebalo da bude izuzetno visoka, pa bi zaklanjala Geneks. Sadašnji planovi su hotel i šoping-centar Zira uz prodavanje naših pekarskih proizvoda Beogradskog hleba", kaže Živanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: