Štedionica preuzima Privrednu banku

Ministarstvo finansija predložiće Vladi Srbije prenos depozita Privredne banke Beograd (PBB) i dela imovine te banke na Banku Poštanska štedionica.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

18:04

Default images

"Sprovođenjem ove mere svi deponenti PBB će od ponedeljka, 28. oktobra, postati klijenti Poštanske štedionice i moći će slobodno da raspolažu svojim novcem", navodi se u saopštenju.

Mera je nužna jer jedina obezbeđuje stabilnost finansijskog sistema i opravdana jer je najjeftinija za građane Srbije, a u obzir je uzeto i dalje uspešno poslovanje Poštanske štedionice, navelo je ministarstvo.

Ministarstvo će Vladi predložiti usvajanje zaključka kojim će se omogućiti prenos osiguranih i neosiguranih depozita PBB, odnosno gotovina, obavezne rezerve, hartije od vrednosti i krediti koji se uredno vraćaju i dobro su obezbeđeni.

Razlika između iznosa obaveza i imovine banke, koji se prenose na Poštansku štedionicu, biće pokrivena visoko utrživim državnim obveznicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: