Pajtić i Mirović o putu NS - Ruma

Pokrajina i republika zajednički će, sa po 50 odsto učešća, finansirati idejni projekat izgradnje puta Novi Sad-Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

15:44

Default images

To su se danas dogovorili predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Srbije Igor Mirović.

"U najskorijem roku biće potpisan protokol o izradi idejnog projekta za izgradnju pomenute saobraćajnice, koju će potpisati predstavnici Vlade Vojvodine i Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu", navodi se u saopštenju sa sastanka.

Pajtić i Mirović složili su se da je reč o projektu od strateškog značaja i za regiju i za državu Srbiju i naveli da će prvi korak koji prethodi njegovoj realizaciji biti formiranje radne grupe, čiji će rad biti usmeren na realizaciju ovog infrastrukturnog projekta.

Predsednik radne grupe biće Igor Mirović, a zamenik pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

Pajtić je ocenio da će se izgradnjom tog puta otvoriti mogućnosti da dođu investitori, da se otvore industrijske zone i da se građani zapošljavaju.

"Projekat ima i ogroman ekološki značaj jer je Fruška gora, koja je Nacionalni park, sada na udaru teretnog saobraćaja, koji se odvija kroz Irig i druga mesta u blizini područja i svakodnevno devastira", kazao je Pajtić.

Mirović i Pajtić su ocenili da realizacija ovog projekta daleko prevazilazi pokrajinski značaj i realna je šansa za unapređivanje saobraćajne infrastrukture cele Srbije i približavanje zemlje EU, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: