Otvorena mini HE Jabukovik

Na području opštine Crna Trava, na Gradskoj reci, pritoci Vlasine, otvorena je mini hidroelektrana "Jabukovik" snage 1,6 megavat časova.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

14:02

Default images

Ona će godišnje proizvoditi 4.800.000 kilovati sati struje.

U izgradnju hidroelektrane, koju je otvorila ministarka energetike Zorana Mihajlović, uloženo je 2,5 miliona evra, saopštio je investitor, preduzeće MHGE "Jabukovik", deo grupacije "Eko energo grupa" iz Beograda.

To je sedma mini hidrolektrana u Crnoj Travi, koja je, po rečima predsednika Opštine Slavoljuba Blagojevića, "pogodno tle za bilo koju investiciju".

"Ministarstvo energerike, razvoja i životne sredine uvek će stati uz investitora i lokalnu samoupravu koja zna šta hoće", istakla je ministarka energetike Zorana Mihajlović i dodala da samo od lokalnih samouprava i potencijalnih investitora zavisi hoće li Srbija imati još mini hidrolelektrana.

Ona je najavila da će do kraja ove godine biti objavljen još jedan poziv investitorima za izgradnju mini hidroelektrana i ocenila da će u naredne dve godine u Srbiji biti izgrađeno 200 takvih objekata.

"Eko energo grupa" je saopštila da je do sada u izgradnju četiri mini hidroelektrane, snage 5,6 megavat sati, uložila više od osam miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: