EDB: Poslednja šansa za reprogram

Direktor EDB Zoran Rajović pozvao je dužnike da iskoriste poslednju priliku da povoljnije, reprogramom duga za struju, reše taj problem.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

10:59

Default images

Rajović je naveo da je sa Elektrodistribucijom "Beograd" do danas sklopljeno 15.560 sporazuma o reprogramu duga za struju.

"Ovaj finalni reprogram, koji je ujedno i poslednja prilika da neplatiše reše nagomilane dugove, trajaće do 30. novembra. Znajući naše naravi i naviku da se obaveze završavaju u poslednjem momentu, na šalterima se tek očekuju gužve", naveo je on.

Rajović je potrošače podsetio da akcija reprograma starog duga za utrošenu električnu energiju traje od 15. avgusta i da se pod starim dugovanjima podrazumevaju dugovanja za struju dospela 31. maj, a koja su neizmirena do 31. jula.

Kako je istakao, dužnici koji su ranije potpisali sporazume o reprogramu, ako žele i ako im je to povoljnije, mogu da se jave Elektrodistribuciji "Beograd" kako bi dug optplaćivali pod novim, povoljnijim uslovima.

Podsetio je da se dugovanja mogu izmiriti u rasponu od 12 do 120 rata. Reprogram do 60 rata, kako je precizirao, podrazumeva otpust dela duga od 35 do 15 odsto, što zavisi od broja rata, dok plaćanje duga u rasponu od 60 do 120 rata ne uključuje otpust duga.

"Ako kupac ne izmiri dve uzastopne rate i posle upozorenja, ugovor o reprogramu biće raskinut i obračunaće se celokupan dug s kamatom, kao da sporazum nije ni zaključen", napomenu je Rajević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: