Odbor odbio izveštaj Ministarstva

Skupštinski Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu nije usvojio izveštaj o radu resornog ministarstva za drugi kvartal ove godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

18:24

Default images

Taj dokument, prema oceni Odbora, nije bio potpun i nije sadržao sve informacije koje su poslanici zahtevali.

Predsednik Odbora za poljoprivredu Aleksandar Senić kazao je Tanjugu da su poslanici i pozicije i opozicije su se složili da izveštaj nije potpun i vratili ga na dopunu.

Poslanici su postavili i određena pitanja predstavnicima Ministarstva koja se odnose na podatke koji nisu pomenuti u izveštaju, i na samoj sednici nismo dobili odgovore, što je još jedan od razloga zašto izveštaj nije usvojen, naveo je Senić.

"Ministarstvo je obećalo da će dopuniti izveštaj u roku od dve nedelje i da ćemo ponovo imati sednicu", rekao je Senić.

On je ukazao i na problem koji se odnosi na to što je u drugom kvartalu ove godine dužnost obavljao prethodni ministar Goran Knežević, a ne aktuelni Dragan Glamočić, pa se, kako je dodao, postavlja pitanje ko treba da brani taj izveštaj.

Senić je naglasio i da se u "Ministarstvu promenio samo ministar, tako da su državni sekretari i pomoćnici ministra mogli da sačine adekvatan izveštaj".

Jedno od pitanje koje je postavljeno na današnjoj sednici Odbora je i da li će ove jeseni biti omogućena kreditna podrška poljoprivrednim gazdinstvima.

"Ministarstvo do sada to nije uradilo, pa je postavljeno pitanje da li će ove godine pružati kreditnu podršku poljoprivrednim gazdinstvima i nismo dobili odgovor", kazao je Senić.

Prema njegovim rečima, to je veliki problem jer su svi poljoprivredni proizvodi, osim šećerne repe, izuzetno potcenjeni, i ne pokrivaju osnovne proizvodne troškove pa se postavlja pitanje kako će setva biti obavljena.

Dogovoreno je da naredna sednica Odbora poljoprivrede van parlamenta bude održana u Svrljigu 18. i 19. oktobra, a jedna od tema će biti očuvanje autohtonih biljnih i životinjskih vrsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: