Ugovoren izvoz hrane od 5,5 mil EUR

Srpske prehrambene kompanije ugovorile su izvoz vredan 5,5 miliona evra na sajmu prehrambene industrije Anuga, u Kelnu, saopštila je SIEPA

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

13:09

Default images

Kako se navodi u saopštenju, na dva nacionalna štanda u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA). u Kelnu se predstavnilo 12 proizvođača hrane iz Srbije.

Kao rezulatat nastupa na sajmu potpisano je ukupno 12 ugovora sa inostranim kupcima.

U paviljonima gotovih proizvoda predstavili su se Jafa (Jaffa) iz crvenke, Pionir iz Subotice, Venac iz Stare Pazove, Pakom (Packom International) iz Beograda i Medino iz Krnjeva, a u paviljonu zamrznutih proizvoda prestavili su se Jugprom i Strela fungi iz Leskovca, Igda Impeks iz Beograda, Sikoberi (Sicoberry) iz Kraljeva, Frigo paun iz Požege, Master Frigo iz Beograda i Fruvela iz Lajkovca.

Pored nacionalnih štandova, na sajmu se samostalno predstavilo sedam izlagača iz Srbije, a tri kompanije su izlagale na štandu Fonda za podrsku investicija u Vojvodini (VIP), tako da su se u Kelnu predstavile ukupno 22 kompanije.

Anuga je vodeći i najveći sajam prehrambene industrije na svetu, održava se svake druge godine u Kelnu i na njemu se predstavi oko 6.800 izlagača iz 97 zemalja, a poseti ga preko 150.000 stručnih posetilaca iz oblasti prehrambene industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: