Srbija dobro prezentovana u Italiji

Potpredsednik PKS Raša Ristivojević kaže da je privredno- politička delegacija italijanskim privrednicima predstavila Srbiju kao dobru investicionu destinaciju.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.09.2013.

16:59

Default images

"Nije slučajno što smo u Bariju, Italija je naš saveznik i partner u biznisu već duži niz godina", rekao je Ristivojević Tanjugu, ističući da je Italija u poslednjih šest meseci najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije, a u poslednjih 20 godina uvek je bila na jednom od prva tri mesta.

Prema njegovim rečima, Srbiju i Italiju ne vezuju samo dobri poslovni odnosi, već i sličan mediteranski mentalitet, pa se, kako je rekao, razumemo i u svemu ostalom, kao i u biznisu.

"Ideja da se ovde dođe i razgovara sa privrednicima je dobra. Trebalo bi da bude takvih češćih poseta i u više gradova i zemalja, obzirom da smo se ovde predstavili kao jedna dobra investiciona destinacija", istakao je Ristivojević.

PKS, kao jedna od učesnika i suorganizatora, zajedno sa Skupštinom opštinom Jagodina, posete 130 srpskih privrednika i gradonačelnika Bariju, čini napore da se Srbija prikaže u pozitivnom svetlu, dodao je on.

Ristivojević je podsetio da je PKS organizovala posetu privredne delagacije koja je sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem nedavno išla u Kinu, kao i prošle sedmice u Bugarsku i koje su bile vrlo uspešne.

"Ideja je da važne političke ličnosti otvore vrata privrednicima, a oni će zatim, sami znati da se nametnu određenom tržištu", rekao je potpredsednik PKS.

Ristivojević je najavio da PKS krajem oktobra organizuje investicionu konferenciju u Moskvi i pozvao sve iz Srbije koji imaju ideju kako da privuku strane investitore, u ovom slučaju Ruse, da apliciraju.

To će biti događaj u Moskvi posvećen Srbiji, a ideju o održavanju ove investicione konfrencije prema njegovim rečima, podržao je i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: