Medvedev upozorava na "put u ambis"

Ruski premijer Dmitrij Medvedev poručio je da će Rusija "krenuti ka ambisu" ukoliko ne dođe do ozbiljnih reformi i ubrzanja ekonomskog rasta.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

11:07

Default images

"Zemlja se nalazi na raskršću. Rusija može da nastavi dalje uz ovaj spori rast, koji je blizu nule, ili može da zakorači napred, uprkos svim rizicima. Vreme jednostavnih odluka je prošlo, ne smemo da potcenjujemo ekonomske izazove koji su pred nama", naveo je Medvedev u svom obraćanju.

Medvedev je istakao da su ekonomske prognoze za Rusiju "prilično pesimistične", kako zbog spoljnih faktora, tako i zbog "tereta nerešenih problema kod kuće".

"Pred nama je jedan put koji je ispunjen rizicima, ali bi onaj drugi mogao da bude mnogo opasniji. To je put u ambis", upozorio je Medvedev.

Ruski premijer smatra da zemlja mora da ohrabruje privatnike, posebno u inovacijama, ali i da radikalno unapredi produktivnost radne snage i obezbedi kvalitetno upravljanje u svim sektorima.

"Odbrana privatne svojine i konkurencije ostaju naši politički prioriteti", naveo je Medvedev.

U svom tekstu na dve strane Medvedev nije spomenuo Vladimira Putina, koga mnogi analitičari vide kao čoveka koji je propustio prilike za veće ekonomske reforme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: