Pun gas Folksvagena u Kini

Najveći evropski proizvođač automobila, Folksvagen, planira da udvostruči proizvodne kapacitete u svojoj novoj fabrici u Fošanu, u južnoj Kini.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.09.2013.

19:24

Default images

Kako prenosi Rojters, fabrika u Fošanu ima kapacitet od 300.000 vozila godišnje, a Folksvagen njome upravlja posredstvom kineske kompanije Fo grup (Faw Group) sa kojom upravo pregovara o povećanju učesća u kapitalu sa aktuelnih 40 na 50 odsto.

U ovoj fabrici nedavno je započeta proizvodnja golfa nove generacije.

Prema rečima odgovornih iz kompanije za ovaj region, Folksvagen u Kini razvija strategiju rasta prema zapadu (Go West) i prema jugu zemlje (Go South).

Projekat ekspanzije proizvodnje u Fošanu (u okviru strategije razvoja ka jugu) deo je ugovora potpisanog u maju koji predviđa povećanje proizvodnje na 600.000 vozila godišnje, uz ulaganje od 15,3 milijarde juana (1,85 milijardi evra).

Udeo Folksvagena na južno-kineskom tržištu povećan je na 13,6 odsto u prvoj polovini 2013, sa 11,9 odsto koliko je iznosio u istom periodu prethodne godine.

Učešće japanskih marki na ovom tržištu (Tojota Motor, Honda Motor i Nisan Motor) u prvom polugodištu iznosilo je od 23,9 do 29,8 odsto.

Plan Folksvagena je da svoje godišnje kapacitete u Kini poveća na četiri miliona vozila do 2018. godine. Prošle godine prodaja na kineskom tržistu skočila je za 18,5 odsto, na 2,6 miliona vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: