Sindikat: Rešite prave probleme

Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi pozvao je Vladu Srbije da se uhvati u koštac sa stvarnim problemima koje pogađaju radnike i građane.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2013.

14:27

Default images

Sindikat je poručio da je spreman da bude nosilac svih kvalitetnih promena, kroz kvalitetan socijalni dijalog i razumevanje.

"Želimo kao sindikat da Vam ukažemo na sve nelogičnosti ovog društva, u nadi da se uhvatite u koštac sa stvarnim problemima, a ne samo da se bavite vlašću, smenama i postavljanjem poslušnih partijskih kadrova na visoke funkcije u državi, javnim preduzećima, lokalnoj samoupravi", navedeno je u saopštenju.

Taj sindikat dodaje da "to radnike ne interesuje, već bolji život, posao, zarade, standard".

"Gospodo iz vlasti, došlo je vreme da malo mislite na radnike i građane Srbije", poručili su iz Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije.

Među problemima sa kojima se građani suočavaju, Sindikat navodi poskupljenje energenata i komunalija, prehrambenih proizvoda, školskog pribora,odeće, obuće, podizanje PDV-a, otpuštanja radnika, plate među najmanjim u regionu, a sat rada najjeftiniji u Evropi i pola sveta...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: