"Falkenštajner" ulaže 30 mil. evra

Ministarstvo finansija i Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma "Stara planina“, potpisali su Memorandum o razumevanju sa "Falkensteiner Group-om".

Izvor: Tanjug

Subota, 24.08.2013.

12:08

Default images

Tim Memorandumom najavljena još jedna direktna strana investicija u Srbiji vredna 30 miliona evra.

Reč je o nastavku izgradnje turističkog centra na Staroj planini, a potpisnici memoranduma su ministar Mlađan Dinkić, direktor kompanije "Falkenštajner" Otmar Mićaeler i direktor JP "Stara planina“ Svetislav Popadić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kompanija "Falkenštajner", koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, namerava da u narednih šest godina na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Predviđena ukupna površina objekata iznosi oko 35.000 kvadratnih metara, a planirana vrednost investicije je 30 miliona evra.

Inače, austrijska kompanija je već prisutna na Staroj planini kao upravljač "Falkenštajner Hotela Stara Planina", izgrađenog 2010. godine, a u Srbiji je i vlasnik "Falkenštajner" hotela Beograd, u čiju je izgradnju investirala 45 miliona evra.

Falkenštajner će upravljati poslovanjem ovih objekata, a izgradnja će se odvijati u dve faze. Prva faza obuhvata tri kondotela čija gradnja treba da počne sledeće godine i da bude završena do kraja 2016. godine, dok izgradnja preostala tri objekta treba da bude realizovana u periodu od 2017. do kraja 2019. godine.

Sredstva za izgradnju objekata obezbediće strani investitor, a Republika Srbija će preko JP "Stara planina“ obezbediti zemljište, prateću infrastrukturu i sve potrebne dozvole.

Osim ovoga, JP „Stara planina“ je u toku ove godine raspisalo javne pozive za suinvestitore i za druge objekte na Jabučkom ravništu na Staroj planini, pa će tako naredne godine početi izgradnja još jednog kondotela i tri višeporodična apartmanska objekata na ovoj lokaciji, i to od strane dva domaća investitora, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: