DS predlaže ograničenje kamata

DS je predala predsedniku parlamenta Nebojši Stefanoviću predloge koji obezbedjuju da gradjani i privreda budu zaštićeni od najvećih bankarskih kamata u Evropi.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2013.

15:45

Default images

U saopštenju DS se navodi da je poslanička grupa predložila kao konkretne mere ograničavanje kamata na potrošačke, gotovinske, kredite privredi i stambene kredite.

Predloženo je, takodje, ograničavanje provizija za korišćenje platne kartice i provizija za podizanje gotovine na bankomatu, ukidanje naknade za prevremeno vraćanje kredita, kao i ograničavanje odstupanja kursa banaka od zvaničnog kursa NBS.

DS je i apelovala na predsednika skupštine da u najkraćem mogućem roku sastavi Radnu grupu sa ciljem da se zajedničkim radom svih parlamentarnih stranaka dodje do izmena i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, Zakona o deviznom poslovanju i Zakona o platnom prometu kako bi sa gradjana i privrede skinuli neopravdano veliki teret, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: