Ovo će biti Krstićev prioritet

Program budućeg ministra finansija Lazara Krstića predviđa uvodjenje finansijske discipline i uravnoteženje javnih finansija.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2013.

12:47

Default images

Ali i radikalni raskid sa postojećom ekonomskom politikom prekomernog zaduživanja i zanemarivanja izvoznih industrijskih sektora, izjavio je danas Koordinator Ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović.

"Iz programa Lazara Krstića prezentovanog zaista samo u konturama, vidi se da je potpuno kompatibilan sa programom SNS", rekao je Dželetović Tanjugu, i naglasio da će Krstić detaljniji program predstaviti narednih dana.

Dželetović je kazao da taj program predvidja najpre uravnoteženje javnih finansija, odnosno uravnoteženje rashodne i prhodne strane budžeta, i da će to zaista biti težak posao.

Ali tu su njegova mladost i energija uz sve one stručnjake, koji će mu stajati na raspolaganju, kao i jasna i nedvosmislena politička volja najače stranke u Srbiji koja će stajati iz realizacije takvog programa, istakao je Dželetović.

Krstićev program predvidja sprovodjenje nedavno usvojenih vladinih ekonomskih mera, koje podrazumevaju reformu javne uprave, bolju poresku disciplinu, privlačenje stranih investicija, oslobadjanje privrede velikih nameta... , naveo je Dželetović.

Program predvidja i reformu zdravstvenog i penzionog sistema, reorganizaciju Poreske uprave i bolju naplatu poreza, legalizaciju sive ekonomije, ozbiljno preispitivanje politike subvencija i rada budžetskih institucija koje se bave privrednim razvojem, pre svega Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, Fonda za razvoj i svega što može da bude lokomotiva privrednog razvoja Srbije.

Ne treba očekivati od Krstića magična rešenja, istakao je cela Srbija treba da mu da podršku i da vidimo šta zna i da njegove godine ne uzimamo kao ahilovu petu.

"Oko ključnih tačaka ekonomskog programa koji sledi Srbiji, dogovorićemo se vrlo lako i tu postoji konsenzus vladajućih i opozicionih stranaka", dodao je Dželetović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: