Trka za posao u „Er Srbiji”

Ove nedelje timovi „Jata“ i „Etihada“ obavljaju drugi krug razgovora sa zaposlenima, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Sreda, 14.08.2013.

09:50

Default images

Ko želi može da aplicira za socijalni program, koji je obezbedila država, prijave do 6. septembra.

Srpska nacionalna avio-kompanija trebalo bi i zvanično da dobije novi menadžment 1. septembra. Ove nedelje timovi „Jata“ i „Etihada“ obavljaju drugi krug razgovora sa zaposlenima. Ko želi može da aplicira za socijalni program, koji je obezbedila država, a 6. septembar je poslednji rok za prijavu.

Radnicima će biti predočen i predlog nove organizacione šeme i moći će da konkurišu za maksimum tri radna mesta. Ali, jasno će biti precizirano koje kvalifikacije i iskustvo svako radno mesto zahteva. Izbor zaposlenih koji će ostati u kompaniji biće transparentan.

Zasada još nije poznato koliko će radnika morati da napusti kompaniju. Svakako, broj zaposlenih u srpskom avio-prevozniku biće manji nego što je to sada. U administraciji će se značajno smanjiti broj radnika, ali sa novom flotom i novim destinacijama, biće povećan broj zaposlenih kada je reč o kabinskom osobnju i zemaljskim poslovima. Novi menadžment ne očekuje štrajkove i vode se otvoreni razgovori sa sindikatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: