Novi stambeni kompleks u Bloku 67a

Novi Beograd je sve bliže realizaciji još jednog velikog stambeno-poslovnog projekta, piše portal Beobild.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

22:14

Default images

Novi stambeni blok biće izgrađen na uglu Ulice Omladinskih brigada i Jurija Gagarina, a imaće 841 stambenu jedinicu, kao i druge kombinovano poslovno-komercijalne sadržaje, navodi Beobild, portal specijalizovan za praćenje izgradnje i razvoja glavnog grada.

Investitor projekta u novobeogradskom Bloku 67a je kompanija "Deka Inženjering" iz Beograda, inače firma poznatih bivših industrijalaca Andreja Jovanovića i Bojana Milovanovića, osnivača firme “Marbo produkt” za proizvodju grickalica i brze hrane.

Nakon prodaje "Marba" američkoj prehrambenoj kompaniji “Pepsi”, doneli su odluku o reinvestiranju dela kapitala u nekretnine, kupujući vrlo atraktivnu lokaciju u Bloku 67a, podseća Beobild i dodaje da je savetnik za marketing i prodaju na ovom projektu kompanija "Soliditi ril estejt".
(Foto: Beobuild)
Kroz nekoliko faza došlo se i do konačnog arhitektonskog rešenja koje je u ovom slucaju izradio projektantski studijo “Zap”. Prema odobrenom rešenju radi se o kompleksu od sedam objekata, od čega je šest stambenih i jedan objekat poslovne namene sa hotelom.

Parcela je površine 36.000 kvadrata, dok će površina izgrađenih objekata biti blizu 137.000 kvadrata uključujući podzemne i nadzemne etaže.

Pošto se radi o izuzetno velikom projektu, namera investitora je da on bude realizovan u fazama. Prva faza podrazumeva izgradnju 3 lamele ( A, B i C ), koje se nalaze u severoistočnom uglu parcele. Ove tri lamele imaju 296 stanova, a prema najavama investitora gradnja prve tri zgrade počinje na jesen ove godine. Ponuda stanova različitih struktura i tipova pruža kupcima mogućnost izbora između jedinica od 25 metara kvadratnih do 145 kvadrata.
(Foto: Beobuild)
Kompleks takođe ispunjava najviše standarde energetske efikasnosti, a posedovaće i podzemnu garažu sa 250 garažnih mesta, 90 nadzemnih parking mesta kao i igralište za najmlađe stanare sa uređenim pešačkim stazama.

Ulazne partije u objekat imaju stepeništa i rampe za osobe sa invaliditetom, kao i namenska parking mesta. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: