Dobit Elektrovojvodine 600 mil. RSD

Elektrovojvodina je u prvih šest meseci ove godine ostvarila dobit od 600 miliona dinara, iako je bio planiran godišnji gubitak od 200 miliona dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

18:58

Default images

Predvođena generalnim direktorom Srđanom Kruževićem, Elektrovojvodina je, od prošlogodišnjeg gubitaša, efikasnim vođenjem sistema koji je odgovoran za distribuciju električne energije za skoro milion kupaca, zabeležila "poslovni preokret u vidu dobiti od 600 miliona dinara", saopštilo to privredno društvo u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS).

Dodaje se da je u prvom polugodištu 2012. godine Elektrovojvodina poslovala sa gubitkom od 668 miliona dinara dok je godinu dana kasnije, "zahvaljujući pre svega stabilnom i racionalnom poslovanju, konstantnom praćenju realizacije planiranog a pre toga pažljivom planiranju, zabeležena drastična razlika u poslovanju".

Elektrovojvodina se tako svrstava u malobrojne domaće kompanije koje posluju s dobitkom u ovoj poslovnoj godini, ističe Kružević i naglašava da je poslovni rezultat "tim vredniji što je naš vlasnik država, a preduzeća u državnom vlasništvu koja imaju ovakav rezultat su još ređa".

Kružević, koji je na čelu Elektrovojvodine od oktobra prošle godine, napominje da takav rezultat nije slučajan i dodaje da se do poslovnog uspeha došlo zahvaljujući predanom radu svakog od zaposlenih.

"Naš zadatak jeste da poslujemo stabilno, jer time ispunjavamo svoju osnovnu funkciju a to je da sistem bude u svakom trenutku u situaciji da do svakog našeg kupca isporuči onoliko električne energije koliko mu je potrebno", kazao je on i dodao da Elektrovojvodina stabilno posluje, a svoju društvenu odgovornost iskazuje zapošljavanjem mladih.

Očekuje se da će pozitivan trend u poslovanju Elektrovojvodine biti nastavljen do kraja ove poslovne godine i da 2013. godinu završi s dobitkom.

S obzirom na to da je planirani rezultat poslovanja Elektrovojvodine za ovu poslovnu godinu bio gubitak od 200 miliona dinara, već je sada jasno da je to jedini plan koji neće biti ostvaren, navedno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: