Otvorena obilaznica oko Kovilja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i starešina manastira Kovilj Episkop jegarski Porfirije simbolično su otvorili novoizgrađenu obilaznicu oko Kovilja.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

18:53

Default images

Vučević je tom prilikom istakao da je značaj te obilaznice višestruk, a da se pre svega ogleda u činjenici da je njome obezbeđena bolja veza između Novog Sada i opštine Titel, odnosno između mesta Kovilj i Gardinovci.

"Obilaznica je posebno značajna i za poljoprivredne proizvođače, ali i za manastir Kovilj koji je jedan od najznačajnijih duhovnih i kulturnih spomenika u Srbiji", rekao je Vučević dodajući da će izmeštanje saobraćaja doprineti boljem ambijentu za život monaha i svih koji posećuju manastir.

Gradonačelnik Novog Sada je istakao da je taj projekat podržala i Republika Srbija i izrazio nadu da će putna mreža u Srbiji biti sve bolja.

Episkop jegarski Porfirija je istakao da je novi put pođednako važan za građane, za manastir Kovilj, ali i za jedinstveni rezervat prirode Koviljsko - petrovaradinski rit, koji će, kako je naglasio, sada moći da dođe do punog izražaja.

Investitor izgradnje obilaznice, koja je dugačka 4.250 metara i široka 5,90 metara, je Javno preduzeće Putevi Srbije, a izvođač radova građevinsko preduzeće "Alpine doo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: