Studentkinja iza dizajna Er Srbije

Dizajn za novu nacionalnu aviokompaniju Er Srbija osmislila je studentkinja grafičkog dizajna, Tamara Maksimović, iz Novog Sada.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.08.2013.

18:24

Default images

Novi brend će nositi ime zemlje i crvenu, plavu i belu boju nacionalne zastave Srbije iz Beograda u svet, rečeno je danas, nakon potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu Etihada i Jat ervejza, koji je promenio ime u Er Srbija.

Nacionalna aviokompanija Srbije, sa istorijom dugom 86 godina, sada ima nov vizuelni identitet - korporativni logotip, znak i redizajniranu trobojku.

Na vertikalnom krilu repa aviona nalaziće se stilizovani dvoglavi orao.

Na završetku studija od dvadestpetogodišnje Tamare je traženo da uradi portfolio dizajna brendova preduzeća po svom izboru.

"Želela sam veliki projekat, nešto sa dosta detalja i primena", rekla je Tamara, dodajući da se opredelila za Jat ervejz.

Jat je otkrio Tamarin portfolio na veb-sajtu za grafički dizajn i angažovao je da dizajnira novi brend Er Srbija.

"Dizajn Jat ervejza je potekao iz bivše Jugoslavije. Želela sam da ga osvežim i učinim ga srpskim. Ovo je veoma uzbudljivo. Kada vidim dizajn sada, ponosna sam na njega", kazala je Maksimovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: