Simens:Popravka lokomotiva u Srbiji

Kompanija Simens izrazila je danas zainteresovanost za otvaranje regionalnog servisnog centra za lokomotive u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.08.2013.

16:04

Default images

"Simens je izuzetno zainteresovan da učestvuje u realizaciji ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji, posebno kada je reč o signalno-sigurnosnim sistemima i kontaktnoj mreži.

Tome će svakako doprineti i strateško partnerstvo ove medjunarodne kompanije sa Ruskim železnicama", zaključeno je na sastanku generalnog direktora Železnica Srbije Dragoljuba Simonovića sa rukovodstvom Simensa u Srbiji.

Simens hoće da izgradi regionalni servisni centar u Srbiji za svoje lokomotive, koji bi radio za potrebe svih železničkih uprava u okruženju, kao i da se osposobi železnička pruga izmedju Subotice i Bogojeva, kako bi se prevoz za potrebe njihove fabrike umesto kamionima obavljao železnicom.

"U narednih 15 do 20 godina modernizacija srpskih železnica će biti jedan od najznačajnijih investicionih projekata u Srbiji i nama je svakako u interesu da na tim poslovima bude angažovana i tako velika kompanija kao što je Simens", istakao je Simonović.

Železnice će, kako je rekao, stvoriti poslovni ambijent za najveće kompanije,"koje u ravnopravnoj tržišnoj utakmici moraju da nam ponude najbolji kvalitet usluga, najpovoljnije cene i najkraće rokove".

"Izuzetno smo zainteresovani da Simens otvori regionalni servisni centar u Srbiji za svoje lokomotive, jer je naša uloga i oživljavanje srpske privrede i zato ćemo pružiti punu podršku i stručnu pomoć za realizaciju te ideje", rekao je Simonović.

Kada je o pruzi Subotica-Bogojevo reč, železnicama je cilj da zajednički nadje modele sufinansiranja da bi posao bio realizovan u obostranom interesu, kazao je on.

Simonović je partnere iz Simensa upoznao sa projektima modernizacije srpskih železnica, koji će biti realizovani ove i naredne godine.

Analizirajući mogućnosti za otvaranje regionalnog servisnog centra za Simensove lokomotive u Srbiji, predstavnici dve kompanije kao jedno od mogućih rešenja predložili su Niš.

Naime, sadašnji centar u austrijskom gradu Lincu nije dovoljno blizu svima na liniji izmedju nemačkog Hamburga i turskog Istanbula, pa bi grad na jugu Srbije imao idelan geografski položaj za ovakve poslove.

Rukovodstvo Simensa u Srbiji najavilo je da se za potrebe te kompanije, koja ima fabriku u Subotici, godišnje kamionima prevozi oko 30.000 tona kontejnera kamionima i da je zajednički interes da se stvore uslovi da se ovaj prevoz obavlja železnicom.

Rukovodstva Železnica Srbije i Simensa formirala su i zajedničku radnu grupu, koja bi u narednih sedam dana trebalo da predloži odgovore na sva otvorena pitanja medjusobnih finansijskih obaveza, saopštile su železnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: