I u opoziciji živi za investicije

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da se "oseća super" posle izlaska njegove stanke iz Vlade Srbije i prelaska u opoziciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

14:09

Default images

Na pitanje novinara kako se oseća u opoziciji posle 12 godina na vlasti, Dinkić je uz osmeh rekao: "Osećam se super!" i najavio da će nastaviti da radi na dovodjenju stranih investitira.

"Što se mene tiče, ja ću do kraja svoh života raditi, da nešto stvaramo, da nešto popravljamo, da pomognemo u svim oblastima života koliko možemo. Takav sam, radiću gde god bio - na fakultetu, dal' sam u politici, dal' sam konsultant, savetnik, šta god. Ne mogu da sedim i da spavam, moram da radim", rekao je Dinkić.

Dinkić je to rekao posle potpisvanja ugovora o straterskom partnestvu Vlade Srbije sa avio-kompanijom Etihadom iz UAE, o strateškom partnerstvu u Jat Ervejzu koja se od sada zove Er Srbija (Air Serbia).

Na ceremoniji potpisivanja u Hotelu "Hajat" prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio Dinkiću zbog uspešne pripreme tog posla koji, kako je rekao, "predstavlja novi početak i novo lice naše zemlje".

Na pitanje novinara da li će nastaviti da dovodi strane investitore, Dinkić je rekao da "živi za to".

"Živim za dogadjaj kao što je dovodjenje Fijata u Kragujevac. Ili Boša u Pećince. Ili Benetona u Niš, Etihada ovde", rekao je odlažeći ministar finasija i privrede Srbije.

Dinkić je istakao da je Srbiji pre svega potrebna nada, "nada da može da se živi bolje, nada da mozemo da budemo bolji od drugih u regionu, nada da, faktički, ako radimo, možemo da dodjemo do rezultata", rekao je on.

On je rekao da zna da je narod nestrpljiv, ali je istakao da je rezultat ponekad potrebno sačekati.

"Evo, za ovu ideju (patnerstvo sa Etihadom u Er Srbiji), bilo je potrebno osam meseci da se realizuje. Da bi Er Srbija bila profitabilna, treba sigurno još, prvo su rekli dve godine, ali danas je (genralni direktor Etihada) Džjems Hogan dao nalog da hoće da Er Srbija postane profitabilna za godinu dana. Potrebni su vreme i strpljenje", rekao je Dinkić.

Lider URS je u utorak, 30. jula, pošto je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao da će Vlada nastaviti rad bez Dinkićeve stranke, rekao da će URS "biti konstruktivna opozicija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: