Nemačkih 100 EUR najviše vredi u HR

Za svojih 100 evra Nemac u Hrvatskoj dobije robe i usluge u vrednosti 143 evra, pokazalo je istraživanje Eurostata.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2013.

13:12

Default images

Nemac za hleb koji u Nemačkoj plati jedan evro, u Hrvatskoj može da kupi jedan i po, pokazala je analiza koju je na osnovu podataka Eurostata, Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj i Blumberga napravio nemački list Di velt.

Hrvatska, u poređenju sa svojim najvećim turističkim konkurentima, Španijom, Portugalom, Grčkom i Italijom, stoji mnogo bolje.

Ni velika dužnička kriza u ovim zemljama evrozone nije spustila cene proizvoda i usluga da bi one bile konkurentnije od hrvatskih.

Najskuplje mediteransko odredište za Nemce je Italija, gde za 100 evra dobiju onoliko koliko u Nemačkoj plaćaju samo 97 evra.

Stotinu "nemačkih" evra pre krize približno je toliko vredelo i u Grčkoj, ali se situacija promenila da za 100 evra Nemac u Grčkoj dobije onoliko koliko bi u svojoj zemlji morao platiti 125 evra.

Za Nemce je najskuplja Norveška, gde njihovih 100 evra vredi "samo" 65 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: