Rekordna naplata PDV-a i akciza

Juče je ostvarena rekordna dnevna naplata poreza na dodatu vrednost i akciza u iznosu od 34 milijarde dinara, što je za oko 30% više u odnosu na prethodni mesec

Izvor: Beta

Utorak, 16.07.2013.

12:33

Default images

Svakog petnaestog u mesecu je redovna uplata PDV-a i dela akciza.

Poreska uprava će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole na teren, uz nultu toleranciju na finansijsku nedisciplinu, istaklo je Ministarstvo finansija.

Ukazujući da mere za stabilizaciju državnog budžeta nastavljaju da daju rezultate i u prvoj polovini jula, Ministarsto je podsetilo da je u prvoj polovini ove godine ukupan deficit svih nivoa države, od opštine do Republike, iznosio 82,7 milijardi dinara.

U junu je ostvaren najniži deficit republičkog budžeta od početka ove godine, u iznosu od 4,3 milijardi dinara, dok su na ostalim nivoima rashodi bili jednaki ostvarenim prihodima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: