Rešenje za hrast tek u septembru?

Projekat koji bi rešio problem izgradnje autoputa na deonici koridora 11, kome se isprečio hrast star šest vekova, neće biti napravljen do septembra, piše Blic.

Izvor: Blic

Utorak, 16.07.2013.

09:13

Default images

List navodi da još ne postoji rešenje i da projekata neće biti bar do septembra uprkos najavama ministra Velimira Ilića.

Podsetimo, ministar građevine i urbanizma je prvo najavio premeštanje hrasta, pa zaštitu čeličnom oblogom i na kraju zidom od zemlje.

U resornom ministarstvu za Blic kažu da se radi samo o idejama.

"Razmatrano je više mogućnosti u cilju zaštite i bezbednosti. Održan je sastanak s "Koridorima Srbije“ i CIP-om gde smo došli do zaključka da se razradi rešenje da hrast ostane na istom mestu, a da se trasa autoputa malo izmeni", rekla je zamenica ministra Aleksandra Damjanović.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je dalo nalog Institutu CIP da napravi novo rešenje.

Direktor CIP-a Milutin Ignjatović rekao je da za sad nema nikakvog projekta i da je potrebno vreme da se on napravi. Na pitanje zašto je ministar najavio projekat sa zemljanim zidom, Ignjatović kaže da su to bajke.

"Ministar vodi tu deonicu i neću da mu stajem na put, ali za sad još nismo našli najbolje rešenje", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: