Preševo čeka industrijsku zonu

Još je neizvesno da li će izgradnja industrijske zone u Preševu početi do kraja godine, izjavio je predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.07.2013.

20:08

Default images

On objašnjava da je nakon rebalansa povučeno 30 miliona dinara iz državnog budžeta koje su bile za namenjene za radove u industrijskoj zoni.

Mustafa je za agenciju Beta rekao da ni opština još nije u stanju da ispuni svoje obaveze, odnosno da obezbedi deset odsto od ukupne sume od dva miliona evra, koliko je procenjeno da će koštati izgradnja industrijske zone.

"Sigurno nećemo odustati od gradnje industrijske zone koja za Preševo sigurno znači otvaranje novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti, što je njen najveći problem", kazao je Mustafa i dodao da u ovom trenutku ne zna da li će do kraja godine početi radovi na izgradnji industrijske zone.

Prema njegovim rečima, opština je završila izradu tehničke dokumentacije za izgradnju industrijske zone, a za sredstva za njenu izgradnju lokalna samouprava će se obratiti i resornim ministarstvima i stranim donatorima.

Industrijska zona u Preševu treba da bude izgrađena na površini od 16 hektara kod sela Čukarka, između železničke stanice i Koridora 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: