NBS: Nema pojačanog nadzora banaka

Narodna banka Srbije ne vrši nikakav pojačan nadzor, niti je vanredno stavila pod prismotru bilo koju bankarsku instituciju, rečeno je u centralnoj banci.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.07.2013.

15:43

Default images

Sve tekuće kontrolne aktivnosti NBS se sprovode prema utvrđenom planu, koji je usvojio Izvršni odbor.

NBS nije intenzivirala kontrolu prema pojedinačnim bankama, a njene aktivnosti u okviru analize izveštavanja spadaju u redovno sagledavanje efekata regulatornih mera koje je centralna sprovela u proteklom periodu, naveli su u centralnoj banci.

Današnji "Blic" je objavio da NBS poslednjih nedelja intenzivno radi na analizi 13 poslovnih banaka, zbog sumnje u validnost podataka iskazanih u dostavljenim izveštajima o poslovanju, a da razlika između prikazanog i stvarnog stanja je oko 50 miliona evra.

Prema pisanju tog lista, pod lupom su i strane i domaće banke sa različitim udelom na tržištu.

Početkom juna "Večernje novosti" su pisale da je NBS pod prismotru stavila 13 banaka zbog neslaganja finansijskih izveštaja o nivou problematičnih kredita.

Centralna banka je i tada na pitanje Tanuga o razjašnjenju, demantovala da je pojačala nadzor ili vanredno stavila pod prismotru bilo koju banku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: