Iskopano više od 14 miliona t uglja

Na četiri površinska kopa Rudarskog basena Kolubara za šest meseci iskopano je više od 14 miliona tona uglja.

Izvor: B92

Nedelja, 07.07.2013.

14:44

Default images

To je 4,2 odsto više od plana, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Prema procenama Službe proizvodnje, u istom periodu otkopano je i odloženo 34,4 miliona kubika jalovine, čime je plan prebačen za oko četiri odsto.

Najveće količine lignita iskopane su na kopu Tamnava-Zapadno polje, gde je, sa proizvedenih 6,5 miliona tona lignita, plan prebačen za oko 17 odsto.

Na istom kopu je, takođe, ostvarena i najveća proizvodnja otkrivke. Sa nešto više od 16 miliona metara kubnih jalovine, plan je prevaziđen za 28,5 odsto.

U junu je u RB ''''Kolubara'''' proizvedeno više od dva miliona tona uglja, čime je ostvaren prebačaj plana za nešto više od pet odsto.

Proizvodni rezultati koji prevazilaze plan Kolubarskog ugljenog basena obezbeđuju stabilnost i bezbednost elektroenergetskog sistema Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: