Ekonomski guru gostuje u Beogradu

Vodeći svetski stručnjak iz oblasti korporativnih finansija i investicione analize Asvat Damodaran u ponedeljak će održati stručnu konferenciju.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.07.2013.

13:06

Default images

Konferancija će imati naziv "Value: More than a number" (Vrednost: Više od broja)

Damodaran je profesor finansija na Stern skul of biznis na Univerzitetu u Njujorku, najpoznatiji je kao autor nekoliko široko korišćenih akademskih knjiga, a autor je i praktičnih tekstova o proceni, korporativnim finansijama i investicionom menadžmentu u najpriznatijim svetskim časopisima (Journal of Financial and Quantitative Analysis, the Journal of Finance Economics, the Review of Financial Studies.).

Svoju reputaciju "finansijskog gurua" u biznis svetu izgradio je uspešnim i vizionarskim procenama kretanja svetskih ekonomija i firmi.

Pored naučne karijere, profesor Damodaran pomaže u svojstvu savetnika u kompanijama poput Koka kole, Dojče banke, Credit Suiše, JP Morgan, Apple,Tata.

Njegova misija je da pomoću seminara koje održava širom sveta prenese svoje znanje i pomogne vodećim ljudima u državama i kompanijama da ostvare dugoročan prosperitet.

Damodaran u svojim analizama pažnju posvećuje specifičnosti tržišta u razvoju, kao i uticaju koje te specifičnosti imaju na procese upravljanja finansijama i investicionim analizama.

Prisustvo na konferenciji koju će održati u ponedeljak, potvrdili su predstavnici Vlade Srbije, Narodne banke Srbije, SIEPE, EBRD-a, a pored njih, na konferenciji će ucestvovati i "top menadzment" velikih firmi i banaka u regionu.

Neke od tema daće odgovore na pitanja o specifičnostima vrednovanja kompanija na tržištima u razvoju, može li se kvalitetnim upravljanjem finansijama stvoriti vrednost za kompaniju, koji su ključni činioci uspeha u procesima preuzimanja i spajanja, koji je uticaj finansijske poluge na poslovanje i vrednost preduzeća, kako pravilno koristiti metode relativne valuacije akcija i kompanija u procesima preuzimanja i spajanja...

Partner kompanije ADM Konsalting, koja je organizator same konferencije, Vladimir Petrović istakao je da je cilj konferencije da se objedine dva područja - valuaciju i upravljanje finansijama, odnosno da se pokaže kako praktičnost jednog područja nužno uključuje i poznavanje drugog.

Profesor Damodaran će u sklopu konferencije koristiti najnovije primere iz svetske ali i iz prakse balkanskih zemalja, kako bi predstavio savremene metode iz područja valuacije i korporativnih finansija, dodao je on.

Konferencija je namenjena profesionalcima iz oblasti finansija -izvršni direktori, finansijski direktori, fond menadžeri, portfolio menadžeri, finansijski analitičari, brokeri, konsultanti, ali i studentima i profesorima poslovnih škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: