NBS: Nove kovanice u prometu

Od petka u opticaju kovani novac od jednog, dva i pet dinara i novčanica od 200 dinara s delimično izmenjenim obeležjima, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Subota, 06.07.2013.

10:04

Default images

Narodna banka Srbije pustila je u petak u opticaj kovani novac od jednog, dva i pet dinara i novčanicu apoena od 200 dinara s delimično izmenjenim obeležjima. Na licu kovanog novca 1, 2 i 5 dinara stoji godina kovanja "2013".

Kod novčanice od 200 dinara na licu nema izmena obeležja, dok je na naličju izmenjena godina izdanja u "2013" i potpis guvernera: Jorgovanka Tabaković.

"Dodatna izrada kovanog novca i novčanice od 200 dinara predviđena je u okviru redovnog godišnjeg programa izrade kovanog novca i novčanica u 2013. godin" - ističu u NBS.

"Tim programom definisana je izrada dodatne količine kovanog novca i novčanica navedenih apoena radi zadovoljavanja redovnih potreba gotovinskog platnog prometa."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: