Konkurs za podršku novim IT firmama

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstva za podršku novim IT firmama.

Izvor: Beta

Utorak, 25.06.2013.

10:33

Default images

Kako se navodi u javnom pozivu objavljenom u listu Politika, "startap" IT preduzeća moći će da dobiju do 50 odsto novca za predloženi projekat, odnosno do 25.000 evra.

Novac će moći da se koristi za ulaganja u razvoj aktivnosti za dokazivanje koncepta i izradu prototipa servisa ili proizvoda, zaštitu intelektualne svojine i aktivnosti za pozicioniranje na tržištu.

Pravo na dodelu sredstava imaće firme koje se bave IT delatnošću ne duže od dve godine i koja sa investitorom imaju zaključen ugovor o sufinansiranju realizacije predloženog projekta.

SIEPA je objavila i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava podrške za organizaciju obuke i umrežavanje u oblasti IT preduzetništva.

Za programe ogranizacije niza jednodnevnih susreta, radionica, seminara i sličnih skupova koji se održavaju periodično, najmanje tri puta tokom 12 meseci dodeljivaće se najviše po 5.000 evra.

Navodi se i da će se za organizovanje nacionalne ili medjunarodne konferencije ili predstavljanja domaćih početnika u IT biznisu dodeljivati do 10.000 evra.

Javni pozivi biće otvoreni do raspoloživosti budžetskih sredstava, a najkasnije do 15. novembra 2013. godine.

Vlada Srbije je 4. juna usvojila program podrške razvoju industrije informacionih tehnologija (IT), koji obuhvata subvencije za "početnike" (start ap), podršku firmama koje se bave autsorsingom, odnosno izradom programa za strane kompanije, podršku za razvijanje i izvoz sopstvenih programa i rad na privlačenju velikih stranih firmi da otvaraju razvojne centre u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: