Dinkić: Najveće uštede u mom resoru

Sednica Vlade Srbije o rebalansu budžeta umesto danas, biće održana sutra. Predlog rebalansa potpuno usaglašen, kaže ministar Dinkić.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.06.2013.

12:53

Default images

Vlada Srbije potpuno je usaglasila predlog rebalansa budžeta, rekao je ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić, na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dinkić je naveo da žalbi ministarstava na smanjenje sredstava nije bilo "više nego što je uobičajeno".

"Kada smanjujete rashode Ministarstvima niko nije srećan, ali suština je da moramo da smanjimo javnu potrošnju. Najveće smanjenje imalo je moje Ministarstvo, i kada sam postavio takav primer niko nije imao pravo da se buni", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, biće manje subvencija državnim preduzećima, zbog čega će ona morati da ukidaju određene troškove.

"Mi smo za 1,5 milijardu dinara smanjili subvencije Železnicama Srbije, ali s druge strane oni dobijaju vagone besplatno od Vlade. Ono što Železnice treba da urade je da smanje troškove za 10 odsto, što nije teško i oni će to učiniti", rekao je ministar finansija.

Povodom predviđenog manjeg izdvajanja sredstava za poljoprivredu Dinkić je rekao da zbog smanjenja i rashoda i prihoda učešće poljoprivrede u budžetu ostaje isto.

"Ono što je smanjeno nije na ključnim investicionim stvarima vezanim za povećanje produktivnosti", kazao je Dinkić, i dodao da će Vlada obezbediti 400 miliona dolara sredstava Fonda za razvoj viz Abu Dabija za izgradnju mreže za navodnjavanje i obnovu opreme proizvođača.

Sednica Vlade Srbije na kojoj je trebalo da bude usvojen rebalans budžeta odložena je za sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: