Ikea u Srbiji ulaže milijardu evra?

Da će najpoznatiji svetski i evropski proizvođač nameštaja otvoriti svoju fabriku u našoj zemlji postaje sve izvesnije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.06.2013.

16:26

Default images

Ambasador Šveske u Beogradu Krister Asp najavio je da je "Ikea" na putu da osnuje preduzeće u Srbiji i da će ta kompanija uskoro doći, što će biti velika investicija u Srbiji, od preko milijarde evra kao i da će uskoro u Srbiju doći i "H&M", kompanija koja se bavi proizvodnjom odeće.

Asp je dodao i da Švedska snažno podržava Srbiju da postane članica Evropske unije.

Podsetimo, bilo je dosta najava da će Ikea otvoriti fabriku u Srbiji. Jedna od najsvežijih bila je najava prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića koji je rekao da je posle dužeg vremena rešeno pitanje poslovanja „Ikee" u Srbiji, tako da se "može očekivati da ta kompanija počne da radi u Srbiji u aprilu 2014. godine".

"Ukoliko Srbija u junu dobije datum za početak pregovora, biće još velikih stranih investicija", rekao je tada Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: