Novi ugovor između Srbije i Maroka

Mnistar Mlađan Dinkić potpisao je ministrom Kraljevine Maroko Mohamedom Nažibom Bulifom Ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka između dve zemlje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.06.2013.

15:57

Default images

Potpisivanje tog ugovora, kako je ocenjeno na sastanku dvojice ministara, samo je jedan od koraka ka unapređenju ekonomske saradnje Srbije i Maroka.

Dinkić je rekao da Srbija i Maroko imaju potencijal za jaču saradnju u oblasti privrede i dodao da je dosadašnja godišnja trgovinska razmena dve zemlje bila vrlo skromna, i iznosi 13 miliona dolara.

On je kazao da je Srbija ugovorima o slobodnoj trgovini i bescarinskom izvozu sa Evropskom unijom, Rusijom, Kazahstanom, Belorusijom, Turskom i zemljama CEFTA regiona, pokriva tržište od jedne milijarde stanovnika i da je to jedan od razloga što se mnogo investitora odlučuje da proizvodi u Srbiji radi izvoza.

Marokanski ministar Mohamed Nažib Bulif kazao je da je ta zemlja izuzetno zainteresovan za bližu saradnju sa Srbijom, posebno u oblastima energetike, infrastrukture, transporta, logistike, turizma i poljoprivrede, koje su u Maroku u ekspanziji.

On je ocenio da su to grane privrede koje su ujedno interesantne investitorima i pozvao srpske kompanije da konkurišu na međunarodnim tenderima koje Maroko raspisuje u svim tim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: