Autoprevoz kupio Pegazove autobuse

Autoprevoz iz Čačka kupio je 32 autobusa ivanjičkog Pegaz i preuzeo 60 radnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2013.

14:43

Default images

Prema očekivanjima čelnika čačanskog prevoznika, ova investicija, prema urađenim analizama, trebala bi da se isplati u naredne dve godine.

Direktor "Autoprevoza" Aleksandar Petronijević rekao je danas Tanjugu da su sklopljena dva ugovora - jedan o kupoprodaji vozila, kojim je predvidjeno plaćanje u više rata, i drugi kojim je pruzeto 60 radnika koji su već počeli da rade u čačanskom preduzeću.

"Broj linija nije povećan, jer su mnoge paralelno saobraćale na istim relacijama, pa je napravljena racionalizacija", naveo je on, istakavši da sada ima prostora za smanjenje cene usluge prevoza do 10 odsto.

Petronijević je izrazio očekivanje da će ova integracija dovesti do pozitivnog bilansa u ovoj godini, imajući u vidu činjenicu da je "Autoprevoz" prošle godine poslovao sa gubitkom od 80 miliona dinara.

Čačanski prevoznik sada ima 140 vozila, čija se tehnička ispravnost proverava na sedmodnevnom nivou, a ukupno je uposleno 330 radnika, dodao je on.

Petronijević je naglasio, da bi ova investicija, prema uradjenim analizama, trebala da se isplati u naredne dve godine.

Direktor "Pegaza" Slobodan Churčić kaže da u ovom preduzeću nisu imali snage da se nose sa velikim obavezama, pa je zbog toga načinjen ovaj korak.

"Naše preduzeće sada poseduje pet kamiona, autobuske stanice u Ivanjici i Požegi i tehnički pregled", rekao je on Tanjugu, dodavši da u je u "Pegazu" sada zaposleno 20 lica.

Upitan po kojoj ceni su prodati autobusi, Churčić je kazao da je to "poslovna tajna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: