I ove godine: Malinari u protest

Nije postignut dogovor oko akontne cene maline ovogodišnjeg roda između vlasnika hladnjača i proizvođača, čiji su predstavnici najavili mogućnost protesta.

Izvor: Beta

Sreda, 05.06.2013.

17:54

Default images

Na sastanku uz posredovanje ministra poljoprivrede Srbije Gorana Kneževića malinari su izneli zahtev da cena bude 250 dinara po kilogramu.

Knežević je posle sastanka izjavio da nije na državi da određuje akontnu cenu malina, već da kao posrednik posluži proizvođačima i hladnjačarima da postignu dogovor.

On je dodao da "ima napretka" ka dogovoru, kao i da će Ministarstvo pomoći proizvođačima da kupuju mini hladnjače i da poseduju skladišni prostor.

Predsednik udruženja "Srpska malina" Dragan Vukajlović izjavio je da je razočaran sastankom, kao i da Ministarstva poljoprivrede i trgovine ne shvataju značaj proizvodnje maline.

"Hladnjačari ni jednu reč nisu rekli (na sastanku), i posle svega ne preostaje nam ništa drugo nego da pozovemo proizvođače malina na ulicu kako bi izrazili nezadovoljstvo", rekao je Vukajlović i dodao da je ministar Knežević predložio još jedan sastanak sa hlanjačarima.

Sastanku u Užicu koji je održan u sedištu lokalne samouprave danas su prisustvovali proizvođači iz Arilja, Kosjerića, Požege Užica, Bajine Bašte i ostalih mesta zapadne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: