Dinkić ministrima steže kaiš

Ministarstvo finansija i privrede odmah je reagovalo na alarmantne podatke o minusu u državnoj kasi.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

21:51

Default images

Podsetimo, na kraju aprila on je iznosio 75,9 milijardi dinara, a Ministarstvo ima plan kako da uštedi 32 milijarde dinara do kraja ove godine.

Program mera podrazumeva uštede na rashodima budžeta, i to tako što će se značajno smanjiti diskrecioni troškovi ministarstava. Ovaj plan Vlada bi trebalo da usvoji do kraja meseca.

U ovom trenutku nije formalno potreban rebalans budžeta, pošto će se štednja sprovesti kroz smanjivanje kvota ministarstvima. Šta će biti do kraja godine zavisiće od ukupne makroekonomske situacije u zemlji, rekao je ministar privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić je napomenuo da je Uprava za trezor već dobila snižene kvote za sva ministarstva obuhvaćena programom štednje.

"Koliko se novca ima, toliko će se trošiti, mora da se smanji trošenje, a, sa druge strane, moramo da napravimo ravnotežu između mera štednje i potrebe za razvojem", rekao je Dinkić.

Veliko interesovanje za Staru planinu

Naš plan je da u narednih tri do pet godina na Staroj planini bude izgrađeno još najmanje deset hotela i da se na taj način taj turistički centar osposobi da može da prima goste tokom cele sezone, istakao je Dinkić, najavljujući raspisivanje javnog poziva za izgradnju novih smeštajnih kapaciteta na Staroj planini.

On je rekao da je pet kompanija zainteresovano za investiranje na ovoj planini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: