Projekat "NIS šansa" za pripravnike

Potpisan ej sporazum o realizaciji projekta "NIS Šansa 2013", kojim se predviđa zapošljavanje diplomiranih studenata bez radnog iskustva.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

16:20

Default images

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Vojvodine, Miroslav Vasin, i direktor za ljudske resurse Naftne industrije Srbije (NIS), Nataša Stamenković.

Sporazumom je predviđeno zajedničko finansiranje zapošljavanja 80 pripravnika sa visokom stručnom spremom u periodu od 12 meseci, pri čemu će NIS finansirati ovaj projekat sa 50 odsto sredstava, dok će isto toliko izdvojiti i pokrajinski Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, saopšteno je iz NIS-a.

Najbolji pripravnici dobiće priliku da nakon godinu dana dobiju posao za stalno u kompaniji srpskoj naftnoj kompaniji.

Ovaj projekat je u skladu sa Pokrajinskim akcionim planom za zapošljavanje u Vojvodini za 2013. godinu, a NIS će zaposliti pripravnike koji se nalaze na evidenciji filijala Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji Vojvodine.

Inace, NIS će ove godine preko projekta "NIS šansa 2013" ukupno angažovati oko 300 mladih sa završenom srednjom školom i fakultetom.

U prvoj fazi, mladi diplomirani inženjeri će dobiti priliku da se zaposle u Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu, a oni sa završenom stručnom srednjom školom će raditi u Zrenjaninu, Subotici, Kikindi, Turiji i Trešnjevcu. U drugoj fazi, čija će realizacija poceti na jesen, planira se zapošljavanje mladih u Beogradu, Mladenovcu, Čacku, Kragujevcu, Nišu, Smederevu i Valjevu.

Već je potpisan sporazum sa Zrenjaninom, prema kojem će u ovoj godini ukupno 47 kandidata sa završenom srednjom školom i fakultetom dobiti priliku da se zaposli u NIS-u, a uskoro će uslediti i potpisivanje sporazuma sa drugim lokalnim samoupravama u Srbiji, navode iz kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: