Švajcarci traže naše IT stručnjake

Švajcarska firma za razvoj softverskih rešenja Youngculture planira da u Srbiji proširi poslovanje i zaposli nove IT stručnjake, kaže direktor firme Marko Zopi.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

11:23

Default images

Prema njegovim rečima, tome bi pomogla i iskazana namera države da podrži razvoj tog sektora.

"Izuzetno cenimo inicijativu koju je Vlada Srbije preduzela kako bi pružila podršku razvoju IT industrije, a naročito deo koji se odnosi na poreske olakšice za softverske kompanije, koje će olakšati naše poslovanje u Srbiji i pomoći nam da zaposlimo još više domaćih stručnjaka", kaže Zopi.

Ta kompanija u Srbiji posluje od 2004. godine, ima više od 120 zaposlenih u Beogradu i Nišu, od kojih je 79 odsto visokoobrazovanih.

Zaposelnima, kako je rečeno, pruža velike mogućnosti za profesionalno usavršavanje i razvoj, kao i treninge za korišćenje specifičnih tehnologija koje nisu dostupne na srpskom tržištu, kao što su hibris (hybris) i razvoj aplikacija za iPhone.

"Dugogodišnje iskustvo je pokazalo da s punim pravom možemo da kažemo da smo izrasli u poželjnog poslodavca, koji nudi dobru radnu kulturu po uzoru na najveće svetske IT kompanije i koji veruje u svoj tim", rekao je Zopi.

Odlična saradnja sa programerima iz Srbije počela je još u Švajcarskoj kada je kompanija odlučila da otvori svoj prvi Razvojni centar upravo u Beogradu.

Kao kompanija koja se bavi razvojem naprednih softverskih rešenja putem "nearshoring" modela poslovanja - koji podrazumeva izmeštanje poslova na neku od geografski bliskih lokacija - Srbija je ispunila potrebne preduslove za dolazak jedne ovakve kompanije, zahvaljujući dobroj geografskoj poziciji i stručnom kadru.

Od osnivanja u Cirihu 1996. godine, Youngculture je postala multinacionalna kompanija koja se finansira sopstvenim sredstvima. Pored razvojnih centara u Srbiji, otvorena su predstavništva u Minhenu i Beču, dok je za 2013. godinu najavljeno i otvaranje Razvojnog centra u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: