Kroacija erlajns pred gašenjem

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je da ukoliko ne dođe do dogovora sa sindikatom alternativa za "Kroaciju Erlajns" je - nestanak.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.05.2013.

11:20

Default images

"Potpuno poštujemo sindikalne metode ako su po zakonu, ali isto tako treba shvatiti da je alternativa nestanak – nema nas, nema avio kompanije", rekao je Milanović, prenosi Poslovni dnevnik.

Sindikati pilota i kabinskog osoblja u kompaniji "Kroacija erlajns“ nastavili su danas štrajk, treći dan uzastopno, jer ni juče nisu uspeli da postignu dogovor sa upravom o njihovim zahtevima.

"Pregovori su prekinuti oko 17.00 časova bez dogovora i u četvrtak se nastavlja štrajk", izjavila je hrvatskim medijima predstavnik Sindikata kabinskog osoblja Ivana Lojo, a prenosi portal Kapital.

Uprava "Kroacija erlajnsa" ne želi da popusti sindikalnim zahtevima, tvrdeći da bi to ugrozilo restruktuiranje aviokompanije i osiguranje njenog postojanja. Sindikati tvrde da im uprava preti stečajem i prodajom aviona, ako ne pristanu na novi ugovor.

Kompanija je u utorak izgubila milion kuna (132.000 evra), a ukupna šteta je juče prema procenama možda premašila i dva miliona kuna.

Hrvatski sindikat pilota i Sindikat kabinskog osoblja stupili su u utorak u štrajk, jer odbijaju da potpišu ponuđeni kolektivni ugovor prema kojem bi "Kroacija Erlajns" na uštrb plata i materijalnih prava pilota i stjuardesa ostvarila uštede od deset miliona kuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: