Odlična saradnja Crne Gore i MMF-a

Crna Gora i MMF imaju izuzetno dobru saradnju koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

19:06

Default images

To je saopšteno danas nakon sastanka premijera Mila Đukanovića i predstavnika MMF-a za Evropu Asima Husaina.

Kako je saopšteno iz crnogorske vlade, Đukanović je kazao da je u fokusu programa njegovog kabineta unapredjenje kvaliteta života gradjana, koje je

praćeno kontinuiranom posvećenošću približavanju Crne Gore Evropskoj uniji i dostizanju evropskih standarda.

On je predstavio učinke Vlade Crne Gore u oblasti pravne sigurnosti, strukturnih reformi, ekonomije i investicione politike, ističući da su sveukupne reforme glavni zadatak.

Predstavnik MMF-a iskazao je zadovoljstvo napretkom koji je Crna Gora ostvarila na finansijskom planu uz ocenu da je situacija u tom pogledu znatno stabilnija i bolja.

Ističući da su spremni da pruže kontinuiranu podršku Crnoj Gori i u narednom periodu iz MMF-a su pozitivnim ocenili mere fiskalne konsolidacije
koje je primijenila crnogorska vlada, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: