Kroacija erlajns izgubila 132.000 €

Kroacija erlajns je zbog štrajka pilota i stjuardesa samo juče izgubila milion kuna (132.000 evra).

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.05.2013.

16:20

Default images

Ukoliko sindikati nastave sa štrajkom, do kraja dana šteta će premašiti dva miliona kuna, navodi se iz kompanije.

"Direktna šteta juče je iznosila milion kuna, a s obzirom da je za današnje letove prijavljeno više putnika nego u utorak, šteta bi danas mogla biti još veća nastave li sindikati da štrajkuju", rekao je Hini PR Kroacije Erlajns Davor Janušić, a prenosi Poslovni dnevnik.

Osim direktne štete, koja u najvećem delu nastaje zbog najma zamenskih aviona, kompanija trpi i indirektne štete zbog narušenog ugleda kompanije i pada prijava za letove u narednom periodu.

Predstavnici sindikata ističu da oni zbog toga ne mogu da snose odgovornost.

"Da je bilo više razumevanja od strane poslodavca sigurni smo da smo mogli izbeći tu štetu", rekla je predstavnica Sindikata kabinskog osoblja Ivana Lojo.

Zasad nije poznato do kada će štrajk pokrenut juče u šest sati potrajati, jer još traju razgovori Uprave i sindikata, koji traže zadržavanje prava iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora.

Nakon jučerašnjih propalih razgovora, novi krug pregovora počeo je danas oko 10:30 sati i još je u toku.

"Pregovori još uvek traju i još uvek nema dogovora", izjavila je nešto pre 15 sati Lojo.

Danas su otkazana 22 leta, dok će se 23 leta obaviti unajmljenim avionima.

Iz Kroacije Erlajns poručuju da će svi putnici biti zbrinuti jer će većina do odredišta biti prevezena prema redu letenja avionia partnerskih kompanija.
Za današnje letove prijavljeno je oko 5500 putnika, a određene poremećaje u planiranom putovanju možda će osetiti oko 900 putnika, odnosno oko 16 posto prijavljenih putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: